نشانه های بالا رفتن آمپر خودرو چیست؟
دمای نرمال موتور ماشین و نحوه چک کردن آن به این شکل می باشد که می توانید بعد از روشن کردن ماشین هنگام صبح و روشن شدن فن آن دما و آمپر را چک کرده و به ذهن خود بسپارید و همچنین بعد از خاموش کردن ماشین نیز این کار را تکرار کرده و آن را به ذهن خود بسپارید. این حد فاصل نشان دهنده حالت نرمال آمپر ماشین می باشد.
عوامل اصلی بالا رفتن آمپر موتور ماشین
عوامل اصلی بالا رفتن آمپر موتور ماشین موارد زیر می باشند که در ادامه به توضیح مفصل هر کدام خواهیم پرداخت.
- رادیاتور (کم شدن آب،کثیفی، فن یا خنک کننده و وجود هوا در آن)
- واتر پمپ
- ترموستات
- سوپاپ ها
- بسته شدن مسیر اگزوز
- تنظیم نبودن روغن موتور
- مشکل واشر سرسیلندر
- و …
مشکلات مربوط به رادیاتور و بالا رفتن آمپر ماشین
وجود هوا در سیستم خنک کننده ماشین، کم شدن آب ماشین، کثیفی رادیاتور و خراب بودن فن از جمله مواردی هست که مربوط به رادیاتور و مشکلات آن برای بالا رفتن دمای موتور ماشین می شود.
- وجود هوا در سیستم خنک کننده ماشین
وجود هوا در سیستم خنک کننده ماشین باعث جلوگیری از حرکت آب به عنوان مایع خنک کننده شده و در نتیجه منجر به فشار آمدن به موتور و داغ کردن موتور می شود.
برای حل این مشکل می توان با هواگیری مسیر آب را برای حرکت باز کرد. اول ماشین را خاموش کنید و جهت جلوگیری از چسبیدن رینگ پیستون به دیواه سیلندر تا خنک شدن موتور چندین بار تک استارت بزنید و سپس برای هواگیری نزد مکانیک بروید.
- خراب بودن فن رادیاتور
بعد از بررسی هوا نوبت به فن رادیاتور برای خنک کردن آب برگشتی موتور می رسد که اگر خراب باشد، آمپر بالا رفته و موتور خودرو داغ خواهد کرد. بعضی از سیستم های خنک کننده ماشین ها دارای دو دور مختلف می باشد که اگر دور تند آن خراب شود (به علت فرسوده بودن باتری ماشین یا خراب شدن زغال موتور فن) و نتواند در شرایط خیلی گرم به وظیفه خود درست عمل نماید باعث بالا رفتن آمپر خودرو خواهد شد.
- کثیفی پره های رادیاتور
کثیفی پره های رادیاتور جلوی عبور آب را می گیرد و در خنک شدن موتور ماشین اخلال ایجاد می کند. این مورد می تواند از گرد و خاک زیاد همراه با شاخ و برگ و گل و لای و … ایجاد شود. برای بررسی این مورد هم رادیاتورساز می تواند این مشکل را بررسی کرده و عیب را رفع کند.
- کم شدن آب رادیاتور
مشکل بعدی مربوط به رادیاتور، کم شدن آب آن می باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلی برای موتور پیش نیاید. خوردگی و پوسیده بودن رادیاتور و نشت آب از آن می تواند دلیل بروز این مشکل باشد.
مشکلات مربوط به ترموستات و بالا رفتن آمپر موتور ماشین
ترموستات قطعه ای مابین موتور و رادیاتور ماشین به عنوان تنظیم کننده درجه حرارت می باشد که همواره با تنظیم جریان آب از رادیاتور به موتور این کار را انجام می دهد. اگر ترموستات خودرو دارای عیب باشد، دما و فشار بالا رفته و موجب بالا رفتن آمپر می شود.
پس یک ترموستات دارای عیب مانع رسیدن آب رادیاتور به موتور شده و عملکرد آن را مختل می کند.
جرم گرفتن و دیر عوض کردن مایع خنک کننده از علت های قفل شدن ترموستات می باشد. نحوه تشخیص مشکل ترموستات هم به این شکل می باشد که آمپر بالا می باشد و در عین حال رادیاتور سرد است.
برای رفع مشکل باید خودرو را خاموش کنید تا موتور خنک شود و سپس ترموستات عوض شود.
مشکلات مربوط به واتر پمپ و بالا رفتن آمپر خودرو
واتر پمپ از داغ شدن زیاد موتور جلوگیری میکند. در واقع هنگامی که موتور ماشین روشن است واترپمپ مایع خنک کننده را به گردش در می آورد تا موتور خنک شود.
عملکرد واترپمپ به این شکل است که پروانه هایی آب را به چرخش در می آورند که اگر موتور زیاد گرم شود باعث هرز چرخیدن و در نتیجه عدم رساندن مایع کافی و در نتیجه داغ شدن موتور می شود. رسوب گرفتن و خرد شدن پره ها از مشکلات دیگری هست که منجر به خرابی واترپمپ می شود.
اگر این قطعه به هر دلیلی نتواند کار خود را به درستی انجام دهد باعث جوش آوردن ماشین و بالا رفتن آمپر خودرو خواهد شد. همچنین اگر بعد از عوض کردن ترموستات مشکل باقی ماند، باید واتر پمپ را بررسی کرده و اگر نیاز به تعویض داشت آن را تعویض کرد.
مشکلات مربوط به اگزوز، داغ کردن موتور و بالا رفتن آمپر
انتقال دود حاصل از واکنش های انجام شده داخل سیلندر خودرو به خارج از آن، وظیفه اگزوز می باشد. مسدود شدن خروجی اگزوز می تواند به بالا رفتن آمپر ماشین منجر شود. علت های مختلفی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شوند عبارتند از:
- جرم گرفتن رادیاتور در طولانی مدت
- شکستن اگزوز
- مسدود شدن اگزوز با سنگ ریزه، گل و لای و …
بالا رفتن آمپر ماشین به خاطر کثیف بودن بدنه موتور
بالا رفتن آمپر ماشین به خاطر کثیف بودن بدنه موتور یکی دیگر از مشکلات داغ کردن موتور می باشد. در واقع اگر موتور بیش از حد کثیف باشد، جرم بسته شده روی آن مثل یک عایق عمل کرده و مانع خنک شدن موتور می شود که در نتیجه دمای داخل موتور بالا رفته و منجر به داغ کردن آن می شود.
مشکلات مربوط به سوپاپ های خودرو و بالا رفت آمپر ماشین
شل و سفت بودن تنظیمات سوپاپ ها باید به درستی انجام شود تا در دور بالا موتور خودرو فشار زیادی را تحمل نکند و آمپر خودرو بالا نرود. ویسکوزیته نامناسب در روغن موتور نیز می تواند منجر به سفت بودن سوپاپ های اتومبیل شود.
تنظیم نبودن روغن موتور و بالا رفتن آمپر
کثیف بودن روغن موتور، پایین بودن سطح آن و عدم انتخاب درست روغن موتور به دلیل تنظیم نبودن ویسکوزیته می تواند منجر به داغ شدن موتور و در نتیجه بالا رفتن آمپر خودرو شود.
وظیفه روغن داخل موتور روان کنندگی و خنک کاری قطعات آن می باشد. در صورتی که روغن موتور مورد استفاده ویسکوزینه مناسبی نداشته باشد منجر به کاهش سطح روغن، روغن سوزی و کثیف شدن موتور می شود. در صورتی که موتور بیش از حد داغ کند پیستون ها تاب برداشته و باید تعویض شوند.
بالا رفتن آمپر در اثر مشکل واشر سرسیلندر
خارج شدن بخار آب همراه با دود اگزوز یکی از نشانه های خراب بودن واشر سرسیلندر می باشد. مواردی که منجر به مشکل در واشر سر سیلندر شده و برای تشخیص مربوط به مشکلات واشر سر سیلندر باید موارد زیر را در نظر گرفت عبارتند از:
- صدای ناجور هنگام استارت اول صبح
- کم کردن دائم آب رادیاتور
- عوض نکردن مایع خنک کننده ماشین در طولانی مدت
- استفاده از آب به جای آب مقطر
- و…
اگر موقع روشن کردن کولر خودرو آمپر بالا می رود، مشکل می تواند از سوختن واشر سرسیلندر، رادیاتور و سیستم خنک کننده (فن) باشد. در این حالت با تمیز کردن رادیاتور و عوض کردن واشر سیلندر یا فن مشکل برطرف می شود.
روش هایی برای جلوگیری از بالا رفتن آمپر موتور ماشین
علت بالا رفتن آمپر موتور ماشین را تا اینجای مقاله بررسی کردیم. در ادامه به راه کارهایی که می تواند جلوی این کار را بگیرد و یا آن را به تاخیر اندازد می پردازیم.
- استفاده از سایه بان های مناسب و پارک کردن آن در سایه در روزهای گرم تابستان
- باز کردن شیشه ها و دریچه های خودرو جهت جریان یافتن هوا
- نشانگرهای خودرو برای اطلاع از جاهایی است که ما به آن ها دسترسی نداره، پس حواسمان باید به آمپر خودرو باشد.
- تعمیرات یا بازرسی های دوره ای می تواند جلوی هزینه های زیاد را بگیرد. برای رادیاتور، باتری و… می توانید این کار را انجام دهید.
- تعویض به موقع آب رادیاتور و بررسی مشکل های ذکر شده مربوط به رادیاتور (هواگیری، تمیزی و عملکرد درست آن) در بالا جهت جلوگیری از هزینه های سنگین.
- در نظر گرفتن آمپر خودرو هنگام استفاده از کولر خودرو (مشکلات مربوط به واشر سر سیلندر، رادیاتور، فن و اطمینان از پر بودن گاز کولر)
باید ها و نبایدهای هنگام بالا رفتن آمپر موتور ماشین
- در زمان بالا رفتن آمپر، هیچگاه اتومبیل را خاموش نکنید.
- پارک کردن در بهترین و نزدیکترین محل جهت انجام کارهای بعدی
- با احتیاط کاپوت را بالا بزنید تا دمای موتور خودرو کاهش یابد.
- در صورتی که ماشین را در کنار راه پارک کردید و موتور خودرو هنوز داغ است به هیچ وجه آب روی موتور نباید بریزید، این عامل باعث شوک حرارتی و آسیب رسیدن به موتور و اجزاء داخلی آن خواهد شد.
- در مخزن رادیاتور را به علت دمای بالای و فشار زیاد باز نکنید. این کار باعث پاشیدن آب داغ و سوختگی شدید خواهد شد. بعد از پایین آمدن حرارت خودرو و کم شدن نشانگر خودرو می توانید یواش این کار را انجام دهید تا آب رادیاتور را بررسی کنید.
- جهت کم کردن فشار از روی موتور خودرو کولر را بسته و بخاری را باز کنید تا گرمای داخل آن خارج شود.
- اگر فن خودرو کار می کند و باز آمپر بالا می رود در حالت خاموش بودن موتور ماشین و سرد بودن آن، آب رادیاتور را بررسی کنید، چرا که احتمال کم بودن آب آن وجود دارد.
- در صورت حل نشدن مشکل به تعمیرکار خودرو و حمل ماشین زنگ بزنید و کار را به دست متخصص بسپارید.
با الوکیاموتورز همراه باشید
دیدگاه خود را بنویسید