اگر کمی به خودروها علاقه مند باشید و یا این که نسبت به خودروی خود حساس باشید و راه های نگهداری از آن را دنبال کرده باشید، صد در صد اصطلاح سرامیک بدنه خودرو (Ceramic Coating) به گوش شما خورده است و کمی از ویژگی های آن را می دانید. در این متن کاملاً بررسی می کنیم که سرامیک بدنه خودرو چه تغییری در بدنه ایجاد می کند که باعث می شود رنگ خودرو در برابر عوامل از بین برنده رنگ و کثیفی های به وجود آمده بر روی بدنه خودرو محافظت شود.
پوشش سرامیکی خودرو موجب می شود لایه ای نازک از محلولی خاص بر روی رنگ خودرو قرار گیرد و ویژگی های متفاوتی را برای بدنه به وجود آورد. ویژگی های مهم و شناخته شده در اثر سرامیک شدن بدنه خودرو، آسیب نرسیدن به رنگ خودرو و تمیز ماندن سطح بدنه است، این دو ویژگی مهم باعث شده است افرادی که نسبت به نگهداری از خودروی خود حساس اند و همچنین خودروی نسبتاً گران قیمتی دارند به ایجاد این تغییر در بدنه خودروی خود متمایل شوند و خودروی خود را تحت محافظت سرامیک قرار دهند.
همه این تغییرات ایجادشده توسط حدود ۳۰ میلی لیتر از مایع مورد نظر انجام می شود. ۳۰ میلی لیتر از محلول مورد نظر توسط یک فرآیند سپر روی رنگ خودرو قرار می گیرد و از آن در برابر کثیفی ها و آسیب های واردشده به رنگ خودرو جلوگیری می کند.
قرارگیری لایه سرامیک بر روی بدنه خودرو باعث آب گریز (Hydrophobic) شدن بدنه می شود، آب گریز بودن به این معنی است که به مایعات و ترکیبات لزج کثیفی اجازه داده نمی شود بر روی بدنه قرار گیرند و پس از قرارگیری بر روی بدنه می لغزند و به پایین سرازیر می شوند.
به طور کلی مایعات تمایل به پخش شدن بر روی سطوح و خیس کردن آن ها دارند، اما اگر ساختار سطوح شیب دار باشند، مایعات بر روی آن می لغزند و از آن جدا می شوند. برگ های گل نیلوفر آبی نیز آب گریزند، زیرا هنگامی که به ساختار میکروسکوپی آن ها نگاه می کنیم، متوجه می شویم که ساختار آن به صورت شیب دار است و همین ساختار باعث می شود وقتی مایعات بر روی آن ریخته می شوند آن را تر نکنند و به سمت پایین بلغزند.
با قرارگیری لایه سرامیک، بدنه خودرو در مقیاس میکروسکوپی دارای ساختار شیب دار می شود که موجب می شود مایعات و کثیفی های تر به شکل قطرات کروی دربیایند و بر روی بدنه بلغزند. قطرات موجود بر روی بدنه سطح مقطع کمی دارند و به همین دلیل است که به راحتی شروع به لغزش می کنند. لایه سرامیکی موجود بر روی بدنه ساختاری با زاویه حدود ۱۲۰ درجه به وجود می آورد که باعث می شود مایعات در ابتدا به صورت قطرات کروی دربیایند و سپس بر روی بدنه بلغزند.
علاوه بر آبگریز شدن بدنه ویژگی هایی از جمله محافظت از رنگ بدنه در برابر اشعه فرابنفش (Ultraviolet)، مقاومت در برابر ایجاد خش بر روی بدنه، محافظت از رنگ در برابر آفتاب سوختگی و سوختگی های ناشی از قرارگیری فضولات پرندگان بر روی بدنه، و براق شدن بدنه در طولانی مدت نیز برای بدنه و رنگ به وجود می آید.
ماندگاری پوشش سرامیک بر روی بدنه و رنگ به جنس و مواد محلول به کاررفته بستگی دارد، اما باید گفته شود که این ماندگاری حداقل شش ماه دوام دارد، اما اگر می خواهیم پوشش سرامیکی بدنه بیش ترین دوام را داشته باشد باید از لایه سرامیکی موجود بر روی رنگ محافظت کنیم تا این لایه کارایی خود را در طول زمان بیش تری داشته باشد، شستوشوی خودرو بدون استفاده از ابر و یا پارچه (Touchless Carwash) و خشک کردن بدنه با استفاده دستمال های مخصوص از جمله راه های افزایش طول عمر لایه سرامیکی است.
لازم است گفته شود که نیاز به شستوشوی خودروهای سرامیک شده با فاصله زمانی بیش تری انجام می شود، به طور کلی، علت اصلی سرامیک کردن بدنه خودرو هم همین قضیه است که صاحب خودرو کم تر نیاز پیدا می کند تا خودروی خود را شستوشو دهد.
قیمت حدودی انجام این فرآیند بر روی بدنه خودرو از ۵ میلیون تومان شروع می شود و در گران ترین حالت به ۱۰ میلیون تومان می رسد که این بازه با توجه به کیفیت سرامیک به کاررفته و سایز خودرو تعیین می شود.
دیدگاه خود را بنویسید